fredag, april 16, 2010

KAMPHUNDAR

Igår såg jag på Debatten på SVT1, det handlade bland annat om att inför förbud mot kamphundar och speciella licenser för att äga dessa hundar.
Det var en snubbe från SKK som var med och alla hans argumment var perfekta, han sa exakt samma saker som jag tänkte/tycker. Han sa bland annat att det är ägaren som har ansvaret för hunden och det beror oftast på ägaren om en hund blir agressiv. Vilken ras som helst kan bli agressiv och oftast är det dem mindre raserna som är mest agressiva. Det han menade var alltså:
  • Hundens agressivitet är oftast orsakad av ägaren
  • Det är INTE rasen det är fel på utan just den individen, därför ska inte rasen förbjudas utan det är den individen man ska rikta in sig på.
Medans en annan snubbe som ville förbjuda kamphundar ville att pitbull, amstaff och några fler hundraser skulle förbjudas då det är dem raserna som oftast går till attack mot människor. Han ville att man ska införa speciella licenser för dessa hundar men att man ej skulle få äga dessa hundar och bara ha dem till sällskap. Dom enda som skulle få äga dessa hundar var dom personerna som använde dem till bruks osv. Alla dem andra hundarna som användes enbart till sällskap skulle få förbud för parning och på så sätt tänkte han att dessa raser skulle "dö ut" som sällskapshundar.
Själv tycker jag så här:
  • Det är oftast ÄGARENS FEL
  • Vilken hund som helst kan bli aggressiv
  • Det är INTE rasen det är fel på utan just den individen

Sen en sak jag har funderat på lääänge. Jag tror att det är så att i media berättar dem enbart om när "kamphundar" har gått till attack. Har aldrig någonsin hört något om någon annan ras typ Golden. Men det känns ändå som att det finns nog flera andra sällskapsraser som också attackerat människor. Det enda är väll att dem aldrig skriver ut det i media....

VAD TROR OCH TYCKER NI OM ÄMNET??

2 kommentarer:

  1. det är ju enligt statistiken just golden retriever som utför bland de flesta attackerna... "den så snälla familjehunden"... pyttsan!

    det handlar om ägaren, ingen hund FÖDS aggressiv!

    SvaraRadera
  2. Det finns ju vissa raser som har väldigt lätt för att framkalla agressivitet och kan därför va farliga för allmänheten om fel person får tag på en sån.. är dock inte 100% säker om det är pitbull rasen men ändå dom borde ju förbjudas.

    SvaraRadera